- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- ok. 1,5 l wody
- 1 łyżka octu
- 4 jajka
- serek twarogowy z ziołami
- 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
- sól
- 4 kromki pieczywa (albo dwie bułeczki przekrojone na pół)
- szczypiorek
- 100 g wędzonego łososia w plastrach
- pieprz
Przygotowanie:
- Zagotuj wodę z octem i solą. Zmniejsz ogień. Jajka rozbijaj do małej miseczki i delikatnie wlewaj do wrzącej wody. Dodawaj jedno jajko na raz. Gotuj ok. 3-4 minuty (białko ma być ścięte).
- Wymieszaj serek z posiekaną cebulą i solą.
- Chleb lub bułeczki zrumień z obu stron na suchej patelni.
- Każdą kromkę posmaruj serkiem, posyp posiekanym szczypiorkiem, na wierzchu wyłóż plasterki łososia.
- Jajka wyjmij łyżką cedzakową z wody, delikatnie odsącz i przełóż na tosty.
- Posyp solą i pieprzem.
Wskazówki:
- Jeśli lubisz, możesz na serek położyć listki rukoli.
Żródło przepisu:
Mniam